MENSEN UIT ASTENE 2014

 

Dit zijn alle 27 jongens en meisjes die op donderdag 29 mei 2014 hun eerste communie ontvingen in de parochiekerk van Sint Amandus Astene

Tijdens de vastenperiode 2014 steunde de Mozaïekschool Astene de organisatie Inti Sissa, – een project dat loopt in Ecuador, waar Tom Schelstraete (een Astenaar) aan meewerkt, alsook het Rode Kruis ten bate van de Filipijnen naar aanleiding van de tyfoon enkele maanden geleden.
Tijdens de schoolmis van vrijdag 28 maart die helemaal in het teken van Broederlijk Delen stond brachten de enthousiaste leerlingen van het vierde leerjaar een bijzondere uitbeelding van de noodroep die kinderen in het door de verschrikkelijke tyfoon getroffen Filipijnen aan de wereld toeriepen. Een bijzondere dank dan ook aan de beide leraressen en de stage juf die het geheel uitwerkten. Het werd een ongelooflijk sfeervolle eucharistie. Samen met de kinderen haalde de Mozaïekschool tijdens de vasten een 1500 euro op voor de bovenvermelde projecten.

De KWB-afdeling Astene sluit zijn winterseizoen af met een lekker feestmaal en een kampioenenviering op zaterdag 26 april. Gedurende 7 maand hebben de kaartliefhebbers op de laatste zaterdag gestreden voor het kampioenschap “bieden” en “whist”.

De podiumplaatsen in het bieden waren in goede volgorde voor Wilfried Beyaert, Christian Leroy en Marnix Vercamer. In het whist waren de dames het sterkst. De titel ging naar Ginette De Jonghe. De dichtste ereplaatsen naar Carine Thienpont en Rita De Graeve. Op het familiefeest worden zij allemaal in de bloemetjes gezet. En alle deelnemers ontvangen er een mooie prijs.

Ziekenzorg St.Amandus Astene en St.Paulus Petegem staan iedere maand paraat om hun mensen een aangename namiddag te bezorgen met een gezellige babbel, informatie, een bezinnend woord en op de feestdagen een mooi uitgewerkte eucharistieviering. En telkens is er de koffietafel met naargelang de gelegenheid, koekjes, koffiekoeken, pannenkoeken of wafels à volonté.

Een geslaagde driedaagse uitstap van OKRA Astene naar de Maasvallei. Eerst werd de vurige stede Luik bezocht. Vandaar ging het met de boot richting Maastricht via het Albertkanaal en het sluizencomplex Ternaaien. De tweede dag werd Maastricht verkend. Een geleide wandeltocht voerde langs de bezienswaardigheden van de stad. In de namiddag kon men individueel de stad verkennen. Vooraleer naar het hotel terug te keren werd nog de begraafplaats aan de Tongerseweg bezocht. De derde dag ging de tocht richting Voerstreek, met een bezoek aan de commanderie in Sint Pieters Voeren, waar een forellenkwekerij is gevestigd (locatie groepsfoto). De daaropvolgende degustatie van abdijbieren Val Dieu in Aubel viel goed in de smaak. Een bezoek aan Tongeren maakte de uitstap compleet.

 

 

knop